Sustainability

go green!

Toegegeven, de kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Gelukkig zien we de laatste tijd een enorme verschuiving plaatsvinden. Steeds meer merken zijn bewust bezig met sustainability: milieuvriendelijkheid, gezonde werkomstandigheden, eerlijke handel en kwalitatieve producten. Dit juichen we méér dan toe. Benieuwd hoe je zelf een duurzame kledingkast creëert? We helpen je graag op weg met de leukste ‘groene’ merken en handige tips.

Liever lokaal

Hongerig geworden van al dat shoppen? Gelukkig is er Juffrouw Jansen. Met zorg selecteert zij alleen de beste ingrediënten uit de regio voor onze gerechten: dagvers, puur en eerlijk. Wist je bijvoorbeeld dat ons brood rechtstreeks van onze overbuurman Bakker Gommans uit Sevenum afkomt? Voor het speltbrood maakt hij alleen gebruik van Kollenberger Spelt uit Limburg. Gezond, duurzaam – bestrijdingsmiddelen zijn zo goed als overbodig – en zonder overbodige foodmiles. Bovendien worden de graansoorten voor onze broden stuk voor stuk gemalen in de molen Eendracht Maakt Macht in Meterik, zo’n vijf kilometer verderop.

Advies please

Wist je dat 1 op de 3 kledingstukken die we bezitten nooit wordt gedragen? Bovendien trekken we een kledingitem gemiddeld maar 7 keer aan en gooien we het snel weg. Zonde toch? Kies er daarom voor om te investeren in kwalitatieve kleding die écht een toevoeging is aan je garderobe en lang meegaat. Een uitdaging? Helemaal waar, maar gelukkig zijn onze Fashion Guides en Personal Shoppers vakkundig opgeleid om je hierin te adviseren. Overweeg eens een capsule garderobe. Minder miskopen gegarandeerd!

Wist je dat…

  • Je kleding ook in je badkamer kunt stomen? Laat je gedragen kleding tijdens het douchen in de badkamer hangen. De stoom zorgt ervoor dat nare geurtjes verdwijnen én dat je het niet meer hoeft te strijken. Win-win!
  • We de plastic folie, waarin wij onze magazines versturen, hebben verruild voor biobased folie?
  • Je de meeste kleding echt niet na één keer dragen hoeft te wassen? Hang het een nachtje buiten of bij een open raam, dan ruikt het de volgende dag vaak weer fris.
  • Onze plastic bekers in onze koffiecorner hebben plaatsgemaakt voor kartonnen exemplaren?
  • Natuurlijk drogen goed is voor het milieu (drogers gebruiken veel energie!) én gratis. Laat zware stoffen liggend drogen, dan blijft het beter in model. Laat gekleurde kleding niet in de zon drogen en het liefst binnenstebuiten, dan blijft de kleur intact.
  • We onze glossy op FSC gekeurd papier drukken?
  • We de overgebleven restanten van onze kleding naar de Kledingbank brengen?

Gerbera hart

Less plastic, it’s fantastic

Geen plastic flessen meer, dat is het doel van het Italiaanse 24Bottles. Ze ontwerpen, volledig CO2-neutraal, lichtgewicht RVS drinkflessen in kekke kleurtjes en designs. Want hé, het oog wil ook wat. Favoriet is de Clima Bottle die je koffie wel 12 uur warm houdt en je zomerdrankje maar liefst 24 (!) uur lekker koel.

#1 duurzame stretch denim

Onze ultra high straight Tedie jeans van G-Star Raw is niet alleen supertrendy, maar ook superduurzaam. Op verantwoorde wijze gemaakt en 100% recyclebaar. Geen druppel water wordt verspild tijdens het verfproces, waarbij de productie geen enkel risico vormt voor mens en planeet. Hooray voor deze baanbrekende pioniers in de denimindustrie! Goed voorbeeld doet goed volgen...

VeJA!

Nog niet bekend met Veja? Maak kennis met deze duurzame, eerlijke en vooral ook trendy sneakers. Dit Franse schoenmerk produceert zijn schoenen bewust in Brazilië met biologisch katoen, verantwoord gelooid leer en natuurlijk rubber. Deze toffe én fairtrade stappers zijn een must voor het voorjaar!

Don’t buy more, buy better

Zo luidt het motto van Bellamy Gallery. Dit Nederlandse merk maakt mooie kwaliteitsartikelen, die zich moeiteloos laten combineren met de rest van je garderobe. Bellamy Gallery produceert uitsluitend in Europa en verkoopt voor het laagst mogelijke bedrag. Iedereen moet zijn voordeel hebben, van de producent tot de consument.