Tijd voor een feestje

Fieke's blog

20 februari 2017

J&N-4381

Tijd voor een feestje

Onze vernieuwde winkel is dit voorjaar precies één jaar oud! Hoewel we eigenlijk al flink op leeftijd zijn met onze 84-jarige geschiedenis, is het nieuwe Jansen-Noy nog piepjong. En toch voelt die nieuwe omgeving voor ons en, hopelijk ook voor u, inmiddels al best heel vertrouwd. Zo ook het samenstellen van dit magazine, de derde editie inmiddels. Vooral de fotoshoot met onze eigen klanten is een terugkerend feest. En dit keer extra feestelijk, omdat alle modellen daadwerkelijk iets te vieren hebben. Van een schatje van één tot een mevrouw van bijna negentig. Wie schittert op die leeftijd nou nog in een modeblad? De dag dat ik werd gefotografeerd voor dit voorwoord vierde ik ook een kroonjaar, mijn veertigste. Voor Pien en Olle is dat best al heul oud, maar ik heb de quote zelf gelezen: veertig is het nieuwe twintig. Zelden zulk goed nieuws gehad. Als twintiger van veertig weet je steeds beter wie je bent en wat - modisch gezien - bij je past. Toch kan het verhelderend zijn als iemand met je meedenkt en meekijkt. Daarom zijn we gestart met een opleiding personal styling voor onze Fashion Guides: leren kijken naar je klanten en kledingstukken uitzoeken die hen op hun allermooist laten uitkomen. Binnenkort hebben de eerste groepen hun diploma op zak. Goed nieuws allemaal!    

Exit winterslaap

Gaan we niet zelf naar de tropen, dan halen we de tropen hiernaartoe. Dat is de gedachte achter deze glossy, want na zo’n Hollandse winter van druilerige regen en intens grijze luchten snakken wij weer naar licht, warmte en kleur. Bladert u maar eens: dat sfeertje en die felle tinten, ons bezorgen ze alvast zomerse kriebels. Exit winterslaap. (Zit ik in gedachten weer heerlijk met Berend en de kindjes op dat Thaise eilandje … bij te komen van die mega verbouwing! ;-))

Blog200fin kopie 2

Een flinke toef romantiek

De nieuwe voorjaartrends stemmen tot optimisme en vrolijkheid. Het  modebeeld is al een aantal seizoenen sportief en ietwat minimalistisch, de tegenreactie (en die komt altijd) die we vanaf deze zomer gaan zien is uitbundig en heel vrouwelijk. Speelse prints, veel details en versieringen als borduursels, glimmertjes en ruches. Tal van zwierige ruches. Niks over the top, het mag allemaal. Over kleur: blauw- en groentinten, vrolijk geel en prachtig oranjerood. Maar ook subtiel roze, haast nude.
Oh? U houdt juist van dat sportieve en strakke? Dat treft, want ja hoor, ook die look vindt u nog steeds terug in al onze collecties. 

Enne psst...

Ik zal u alvast een nieuwtje verklappen: er gaat wéér ietsjes verbouwd worden deze zomer. Bij Jansen-Noy weten ze niet van ophouden, zult u zeggen, en dat is deels waar. Maar wij zijn nogal perfectionisten en vinden dat de afdelingen heren Business en Casual ook een facelift nodig hebben. Het zal de mannen bevallen, dat durf ik wel te beloven!   

P.s. Ontvingen veel klanten met een krantenabonnement onze glossy de vorige keer nog dubbel, vanaf nu krijgen lezers van De Limburger ‘m alleen nog bij het dagblad. Wel zo milieuvriendelijk!